Calix- ja Defa-lämpötuotteet

Näin autoilijan kannattaa valmistautua talven pakkasiin

Koviin pakkasiin on hyvä varautua ennalta. Huoltovastaava Juho Merto Uusi Autohuollosta kertoo muutaman vinkin, jolla jokainen autoilija säästää paitsi kukkaroa mutta myös hermoja.

”Auton akku on kovalla koetuksella pakkasella, kun akun kapasiteetti saattaa laskea jopa 50 %. Mikään ei ole niin tuskastuttavaa kuin jos auto ei lähdekään käyntiin”, Merto toteaa.

”Pakkasella varsinkin lyhyitä matkoja ajavat ovat törmänneet tähän ongelmaan, sillä akku ei ehdi latautua matkan aikana tarpeeksi.  Lisäksi akun virtaa kuluttavat muut toiminnot, kuten puhaltimenmoottorin ja penkinlämmittimen käyttö. ”

Paras keino on varautua ennakkoon. Akun kunnon tarkistus ja tarvittaessa vaihto kannattaa jättää ammattilaiselle. Erityisesti uusissa autoissa akun vaihdon yhteydessä täytyy tehdä autokohtainen koodaus testerillä.

”Suosittelen myös jäähdytysnesteen ja lasinpesunesteen pakkaskestävyyden tarkistamista. Uusi Autohuollossa esimerkiksi Kausihuoltoon kuuluu näiden pakkasenkestävyyden tarkistus sekä akun kunnon tarkistus ja moottoriöljyn vaihto”, lisää Merto.

Moottorin esilämmitykseen on hyvä harkita erillistä moottorinlämmitintä. Esimerkiksi Defalta saa hinta-laatusuhteeltaan hyviä moottorinlämmittimiä. Kun lämmittimen ottaa sisätilahaaralla, lisää se huomattavasti myös matkustusmukavuutta.